26.10.2022
Peo Bengtsson pred WMOC s WWOP opäť v našom regióne

    
      Už 55. cestu do strednej a východnej Európy pripravuje legendárny švédsky o-cestovateľ 89-ročný Peo Bengtsson. Jeho klientami bývajú prevažne ľudia vo veteránskom veku, bažiaci po objavovaní nových terénov a nových zážitkoch. Už v 2019 pripravoval svojich „zverencov“ na účasť na WMOC 2020. So svojom cestovkou WWOP (World wide orienteering promotion)pobudli vtedy 2 dni v Košiciach a otestovali sa pri šprinte a v middle terénoch. Zavítajú do našich končín aj tento rok, tentokrát sa na 2 dni (2.-4.11.) usalašia v Betliari. Hlavné menu budú tentokrát predstavovať závrtové terény, na budúcoročných WMOC nechcú byť nachytaní na hruškách. Vo štvrtok pred raňajkami si však chcú na rozcvičku zabehnúť aj šprint v betliarskom parku.
      Okrem Betliara pripravujeme pre nich na štvrtok dlhú trať na Plešivci a na piatok middle v oblasti Rakate na Silici. Na každé preteky sú pripravené 3 trate (dlhá, stredná, krátka).
      Ak by sa niekto chcel zúčastniť na akcii ako organizátor, príp. si aj zabehnúť, prihláste sa cez prihláškový systém. V poznámke uveďte organizátor, pretekár.

    

Pollák Jozef (TKE6001)